Nordplus legat

 • +

  Betingelser for at søge et Nordplus legat

   

  Nordplus programmet er et udvekslings- og stipendieprogram under Nordisk Ministerråd for studerende ved nordiske universiteter, som ønsker at gennemføre dele af deres studier ved en uddannelsesinstitution i et andet nordisk land, dvs. Norge, Sverige, Finland og Island.

  Nordplus stipendier ydes til dækning af meromkostninger ved studieophold og som supplement til rejseomkostninger. Beløbsrammen er ca. kr. 7.000 pr. semester, og der kan højst ydes støtte til et års studier.

  For at modtage et Nordplus stipendium er det er en forudsætning, at der er etableret en samarbejdsaftale mellem Aalborg Universitet og den udenlandske uddannelsesinstitution.

  Der er oprettet aftaler med de fleste nordiske universiteter for alle AAU studerende. For ingeniør- og landinspektørstuderende er der indgået aftaler mellem Aalborg Universitet og de øvrige 14 nordiske tekniske højskoler.

  Betingelserne for tildeling af stipendiet er følgende:

  • at der er indgået en samarbejdsaftale mellem Aalborg Universitet og den modtagende institution
  • at opholdet er mellem 1 og 12 måneder
  • at opholdet er en meritgivende del af din uddannelse
  • at det drejer sig om heltidsstudier
 • +

  Ansøgning og frister

  HUSK AT SØGE LEGATET INDEN DEADLINE SELVOM DU IKKE HAR DOKUMENTATIONEN PÅ PLADS. DEN KAN UPLOADES EFTERFØLGENDE.

  Når du søger et studieophold gennem en af Aalborg Universitets Nordplus samarbejdsaftaler, søger du også automatisk et legat, forudsat at du overholder ansøgningsfristen.

  Ansøgningsfristen er den 1. november for ophold i forårssemesteret og den 1. marts for ophold i efterårssemesteret.

   

  ansøg om et nordplus legat

   

  Det er vigtigt, at du ansøger i henhold til ansøgningsfristen, hvis du påtænker at tage et udlandsophold. Har du ikke dit ophold på plads, når du ansøger, har du mulighed for efterfølgende at uploade dokumentation ved at logge ind i systemet igen.